ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Petra Axlunds kolumn

Stockholm Mona Johansson · 13 Dec 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Tänk om alla vore homo Petra Axlund

Män och kvinnor är så olika att det inte är utan att man undrar om det verkligen är meningen att vi ska leva tillsammans. Kanske var det tänkt att vi skulle göra som djuren. Träffas en gång per år, uppvakta och imponera på varandra, para oss och sedan leva lyckliga på varsitt håll. För erkänn, vore det inte skönt att slippa alla kommunikationssvårigheter, alla missförstånd, de ständiga bråken om vem som städar minst och om klippa tånaglarna i soffan är fräscht eller inte. Tänk vad mycket enklare det skulle vara om alla människor var homosexuella.

Till att börja med tänkt hur mycket roligare skulle det inte vara att gå på parmiddagar om man var homo. Inga fler trista tillställningar med någons sjukt tråkiga fru som bara vill prata om sina nyfödda ungars bajsblöjor och recept på smala broccoligratänger. Nej, det skulle vara ”girls night out” varenda gång. Och ni killar skulle kunna träffas i all enkelhet, äta direkt ur pizzakartongen, dricka öl och rapa så mycket ni ville. För inte tala om hur mycket fridfullare det skulle vara att titta på tv. Inga fler bråk om fjärrkontrollen. Ingen zappoholic som byter kanal innan man ens hunnit fatta vad programmet handlar om. Inget tjafs om huruvida man ska titta på en Discovery Science-dokumentär om hur man konstruerar en bro eller det senaste avsnittet av Ugly Betty. Ni karlar skulle kunna slänga smutsiga strumpor och kalsonger hej vilt omkring er utan att någon ens lyfte på ögonbrynet. Eller låta bli att fälla ner toalettringen och pinka på kanten utan minsta lilla tjat. Eller tvingas svara på frågan ”vad tänker du på” stup in kvarten. Det vore något va?

Dessutom sägs det ju att vi tjejer sminkar och klär upp oss för att imponera på varandra. För män lägger ändå inte märke till små men ack så viktiga detaljer som svindyra märkesskor eller glitternaggellack. Så varför inte leva med dem vi försöker impa på? Och skaffade man sig en partner i samma storlek som en själv skulle man ju kunna spara tusenlappar på klädkontot genom att låna varandras outfits. Men grädden på homo-moset har nyligen avslöjats i en australiensk vetenskaplig undersökning. Forskare har kunnat bevisa att homosexuella kvinnor inte lider lika mycket av PMS som heterosexuella kvinnor. Det kan bero på att lesbiska kvinnor förstår och lider av samma hormonsvängningar att de är mer förstående när det gäller känslostormar. Tänk bara att slippa höra ”har du mens” varje gång man blir förbannad. Jag tror att världen skulle vara mer harmonisk om alla vore bögar och flator. Homosexualitet är en win win situation.

Hissa. Transfett totalförbjuds på restauranger i New York. Nu väntar vi bara på att livsmedelsbranschen och Sverige hänger på. Dissa. Växthuseffekten. Köp dokumentärfilmen “An Inconvenient Truth” med Al Gore och få en tankeställare.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Mona Johansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro