ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Petra bodde hos sexmäklaren: "Han blev hotfull och galen"

Josefin Svenberg · 29 Jan 2013
Uppdaterad 31 Jan 2013
– Jag vågade inte sova när han var där. Det handlade inte ”bara” om lite tafsande, utan han var riktigt hotfull, säger Petra, som bodde i Stockholmsmäkla rens innerstadslägenhet i en månad. Petra heter egentligen någonting annat. 

– Jag vågade inte sova när han var där. Det handlade inte ”bara” om lite tafsande, utan han var riktigt hotfull, säger Petra, som bodde i Stockholmsmäkla rens innerstadslägenhet i en månad. Petra heter egentligen någonting annat.  Foto: Isabel Svensson


Metros avslöjande om mäklaren som låter tjejer bo gratis i utbyte mot sex har väckt starka reaktioner. Petra, som har bott hos mannen, berättar om helvetesmånaden”. – Jag tänkte att ”när som helst kommer han att våldta mig”, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

I går kunde Metro avslöja en av andrahandsmarknadens mörka baksidor och berätta om en Stockholmsmäklare som erbjuder tjejer gratis boende i hans innerstadslägenhet – i utbyte mot sex.

Petra är en av dem som bott hos mäklaren och hon beskriver den korta perioden som en ”helvetesmånad”.

– Han tafsade på mig och pratade om sex hela tiden. Jag sa nej varje gång och då blev han hotfull och helt galen, jag tänkte att ”när som helst kommer han att våldta mig”, säger Petra. 

Hon berättar att hon från början var mäklarassistent åt mannen och att han då uppträdde professionellt. Men Petras andrahandskontrakt gick precis ut och då erbjöd mäklaren henne att bo i hans lägenhet, eftersom han själv bodde i sin villa utanför Stockholm.

– Jag tänkte att jag kunde bo där tillfälligt, tills jag hittade något annat. Men jag fick inte alls bo själv, utan han höll sig kvar om kvällarna och började med sexuella inviter. Det blev allt mer hotfullt och jag var riktigt rädd. Så jag vågade inte sova när han var där och efter en månad flyttade jag ut, säger Petra. 

– För mig gick det att säga nej och ta mig därifrån, men jag tänker på dem som inte har någon annanstans att ta vägen.

Metro har även varit i kontakt med Linda, som svarade på mäklarens Blocketannons. Visningen av rummet slutade med att hon gjorde en polisanmälan.

– När jag skulle gå därifrån började han tafsa på mig. Jag böjde mig ner för att knyta skorna och då lyckades han stoppa in en hand mellan benen. Sedan försökte han kyssa mig och ta mig på brösten, berättar Linda. 

Under visningen hade mäklaren berättat att han låtit tjejer bo där gratis mot att de haft sex med honom, och att Linda också skulle få göra det.

Fotnot: Petra och Linda heter egentligen någonting annat.

Ministern vill göra det lättare att bygga

Stockholmsmäklaren är inte ensam om att utnyttja bostadslösas situation. Jagvillhabostad.nu har mött flera personer som erbjudits att hyra rum eller lägenheter i utbyte mot sex eller andra ”tjänster”.

– Självklart måste man ta avstånd från orimliga och ibland direkt olagliga hyreskrav eller hyresförslag. Vi har en stor bostadsbrist och då dyker det ibland upp personer som försöker utnyttja situationen, säger bostadsminister Stefan Attefall (KD) i en kommentar till Metro.

– Det måste man möta på två sätt: först och främst måste vi bygga mer så att det finns fler lägenheter för unga. I dag är det både dyrt och krångligt att bygga bostäder, och regeringen jobbar hårt för att det ska bli billigare och enklare. Vi måste också se till att använda de lägenheter vi redan har på ett bättre sätt, säger Attefall.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro