ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Petris avancerade armhävning har visats över en halv miljon gånger 

Emma Björkman · 8 Dec 2014
Uppdaterad 8 Dec 2014
Petri Mustapää har tränat ett och ett halvt år för att kunna utföra armhävningen. 

Petri Mustapää har tränat ett och ett halvt år för att kunna utföra armhävningen.  Foto: Privat / Facebook


klar

Artikellänk är kopierad

Petri Mustapää i Storfors la upp ett filmklipp när han utför en avancerad armhävning. Nu har klippet visats över en halv miljon gånger på Facebook. – Det trodde jag aldrig, säger han.

I onsdags la Petri Mustapää upp det 31 sekunder långa klippet på Facebook som visar hur han gör en armhävning genom att ställa sig på händer och sedan sänka sin kropp bakåt i en planka och upp igen, en så kallad handstand planche pushup. Många har imponerats av övningen – hittills har klippet visats över 568 000 gånger och delats 1 200 gånger. – Det hade jag inte väntat mig. Jag har lagt upp liknande klipp tidigare men det här trodde jag aldrig, säger Petri Mustapää, 25, som bor i Storfors. Han berättar att responsen på klippet enbart varit positiv. För två år sedan började han träna styrka. Efter att ha lärt sig stå på händer fristående har han byggt upp sin styrka för att kunna göra armhävningen som han i klippet kallar för ”en av världens svåraste armhävningar”. – Om jag enbart hade tränat på att på att göra en handstand planche pushup hade det gått snabbare men nu har det tagit ungefär ett och ett halvt år att lära mig, säger han. Hans bästa tips till den som är sugen på att ge sig på den avancerade armhävningen är tålamod. – Ge inte upp, det kommer att ta tid, säger Petri Mustapää. Nu tränar han mot nästa mål – att bemästra att stå en i planka med raka armar och kroppen rakt ut i luften. – Jag tror att jag kommer klara det om någon månad. Jag kommer att filma det och lägga upp, det blir coolt.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro