ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Petter Northug medger rattfylleri

Jenny Sköld · 4 Maj 2014
Uppdaterad 5 Maj 2014

Den norska skidstjärnan Petter Northugs bil var tidigt på söndagsmorgonen inblandad i en våldsam bilkrasch. Northug erkände strax efter 21 att det var han som kört bilen – och att han varit berusad.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Northugs Audi var inblandad i en våldsam krasch.
Petter Northugs Audi var inblandad i en våldsam krasch.Foto: TT

"Petter Northug har bekräftat för polisen i Trondheim att det var han som körde bilen som var inblandad i en olycka söndag morgon. Northug förklarade också att han var påverkad av alkohol när olyckan hände", skrev manager Are Soerum Langås i ett pressmeddelande som skickades ut strax efter klockan 21 på söndagskvällen.

– Jag skulle djupaste beklaga vad som hänt. Jag är mycket olycklig nu och mycket besviken över vad jag har gjort, säger Northug i pressmeddelandet. 

Det var vid 05-tiden på morgonen som Northugs Audi fick sladd i en vänsterkurva utanför Trondheim och kraschade mot ett vägräcke. Bilen blev totalförstörd. 

Petter Northug avvek från olycksplatsen innan polisen kom och lämnade sin skadade medpassagerare i den totalförstörda bilen. Polisen kunde senare spåra Northug med hjälp av hundar. Passageraren fördes till sjukhus med lindriga skador. 

Flera vittnen bekräftar för norska Dagbladet att skidstjärnan befunnit sig på nattklubben Studio 26, i flera timmar före olyckan. 

– Han var där (…) med entourage av killar, säger en nattklubbsgäst, som även bor granne med Northug, till tidningen.

Northug ska ha setts vid baren redan vid 01-tiden på söndagsmorgonen. Klockan 05.35 larmade boende vid olycksplatsen polisen. 

Petter Northug skulle i dag ha deltagit i välgörenhetsloppet Wings for Life World Run i Stavanger tillsammans med andra norska idrottskändisar, men han ska enligt Verdens Gang ha lämnat återbud tidigare i veckan.

Att lämna en skadad medpassagerare efter en olycka, som Northug ska ha gjort, är olagligt i Norge.

– Jag skulle tro att detta skulle innebära ovillkorligt fängelsestraff på viss varaktighet, säger advokaten Mette Yvonne Larsen, som tidningen Dagbladet talat med.

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro