ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Petter och Fille är med och ger tillbaka i Hjällbo

Henrik Ek · 1 Jun 2012
Uppdaterad 23 Aug 2017

Halv fem i eftermiddag börjar festen i Hjällbo. Petter, Fille och Blues delar scenen på Hjällbo torg med lokala artister och en auktion som ska dra in pengar till en fond för ungdomar. Ge tillbaka har kommit till stan.

klar

Artikellänk är kopierad

Marina Hanna Esso och Tala Kirkor på Hjällbo torg, där det i dag kommer att byggas en stor scen och där Petter  och Blues kommer att uppträda i kväll. – Det är så coolt att så många vill vara med oss och göra det här, säger Talar 
  Kirkor.
Marina Hanna Esso och Tala Kirkor på Hjällbo torg, där det i dag kommer att byggas en stor scen och där Petter  och Blues kommer att uppträda i kväll. – Det är så coolt att så många vill vara med oss och göra det här, säger Talar  Kirkor.Foto: Christina Blom

Är du sugen på att få tag i Zlatans signerade matchtröja? Eller Steven Gerrards? Eller en lunch med Gry Forssell och Anders Timell? Då är Hjällbo torg rätt plats för dig i morgon kväll när Ge tillbaka för första gången fixar fest.

– Vi ska ha en stor välgörenhetskonsert, säger Talar Kirkor, eventansvarig för konserten.

Kollegan Marina Hanna Esso fyller i:

– Tillsammans med auktionen.

Konserten och auktionen anordnas av stiftelsen Ge tillbaka, skapad för att samla in pengar till en fond som ungdomar i Göteborg kan söka från. Pengarna ska gå till ungdomarnas passion, som de kanske annars inte har råd med. Ett för dyrt fotbolls- eller dansläger, ishockey- eller ridutrustning är några saker man kan söka för. Och tanken är att just ge tillbaka.

– Vi är också förortskids, som har haft bra mentorer och ledare. Nu vill vi ge tillbaka, säger Talar Kirkor.

Listan på kända artister och sportstjärnor som har skänkt något till auktionen innehåller 28 personer eller grupper. Ännu fler har redan skänkt pengar till fonden. 15 av objekten ska auktioneras ut under kvällens konsert, resten auktioneras ut via hemsidan. Det går också bra att bidra genom sms eller att helt enkelt sätta in pengar på stiftelsens konto.

– Det ska vara för alla, och det ska vara enkelt, säger Marina Hanna Esso.

Alla inblandade, från uppträdande artister till Ge tillbakas styrelse, jobbar ideellt.

Förhoppningen är också att det ska bli ett återkommande evenemang. Och det är viktigt att det stannar i förorten.

– Det ska inte in i stan, det är här det ska vara, säger Talar Kirkor.

Christina Blom

klar

Artikellänk är kopierad

Henrik Ek
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro