ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Petzäll talar ut: Jag fick köpa metadon svart

Aron Andersson · 10 Nov 2011
Uppdaterad 10 Nov 2011

Foto: Scanpix


Nu talar William Petzäll ut i TV4. Den avhoppade Sverigedemokraten berättar om sin tvångsvård och sitt förflutna i partiet.

klar

Artikellänk är kopierad

Den politiska vilden William Petzäll har varit på tapeten den senaste tiden. Efter att hans drog- och alkoholmissbruk avslöjades under året valde han att hoppa av Sverigedemokraterna. Och för bara veckor sedan blev han så berusad att han fick tvångsvårdas på ett behandlingshem i Lund. Nu har riksdagsmannen varit ute sedan en vecka tillbaka och på torsdagsmorgonen valde han att prata ut om den senaste tidens händelser hos Malou von Sivers i TV4. Där berättar han om kvällen som slutade med att han fick tvångsvårdas. – Det är nog det värsta jag varit med om, att transporteras med kriminalvården, och sedan att sitta inlåst på ett ställe där du inte har någon frihet, säger William Petzäll. På kvällen hade hand bland annat tagit metadon och under intervjun fick han frågan hur han fått tag på preparatet. – Jag fick köpa det svart, säger han. Han berättade också om sin tid i Sverigedemokraterna och varför han valde att lämna partiet. – Det blir väldigt fundamentalistiskt, nästan sektlikt, säger han. – Jag har ändrat uppfattning i väldigt många frågor. Men när Malou von Sivers försöker få honom att ge exempel på frågor där han ändrat ståndpunkt svävar Petzäll något i sina svar. – Felet var att man gjorde alldeles för många generaliseringar. Man ser allt som svart eller vitt.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro