ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pewdiepie raderar Youtubekanal

TT · 4 Dec 2016
Uppdaterad 14 Feb 2017
Pewdiepie. Arkivbild.

Pewdiepie. Arkivbild. Foto: Jonas Ekströmer/TT


klar

Artikellänk är kopierad

Pewdiepies Youtubekanal är snart ett minne blott. I alla fall om man får tro den svenske Youtubestjärnan själv.

I ett tio minuter långt klipp på sajten uttrycker Pewdiepie, som egentligen heter Felix Kjellberg, sitt missnöje med en rad förändringar på sajten. Bland annat gillar han inte att systemet för hur man prenumererar på olika användare och kanaler har ändrats.

– Det är som ett slag i ansiktet när de ändrar grejer och inte ens talar om det. Jag skulle vilja jobba på Youtube och tala om för dem hur man ska göra saker och ting, säger han i klippet.

För att göra en poäng av sitt missnöje hävdar Pewdiepie att han kommer att radera sin egen kanal när den når 50 miljoner prenumeranter. I skrivande stund har den 49,5 miljoner. Dock verkar han ha planer på att återvända med en ny kanal.

– Det blir en milstolpe. Har aldrig gjorts förr. Jag raderar mitt konto. Det blir kul att starta om på ny kula, säger han.

Pewdiepie skapade sin kanal 2010 och är i dag den största stjärnan på videosajten. I fjol drog han in omkring 98 miljoner kronor enbart på kanalen, enligt Forbes.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro