ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Phoc Dat Bich lurade alla – heter Joe

Tomas Lundin · 25 Nov 2015
Uppdaterad 25 Nov 2015

Det VAR för bra för att vara sant. Mannen som tog strid med Facebook om att få använda sitt riktiga namn” Phoc Dat Bich heter egentligen Joe Carr.

klar

Artikellänk är kopierad

Många medier, bland annat Metro, skrev om 23-åringen som tre gånger blivit avstängd från Facebook på grund av sitt namn. Till slut lade han ut en bild ur sitt pass där alla hans personuppgifter syntes. 

Nu skriver Phoc, eller Joe, att han kuppade in namnbytet för att uppmärksamma alla människor med namn från andra kulturer som sticker ut och väcker skratt. 

”Till de som har kulturellt specifika och spektakulära namn, ignorera okunskapen hos de som försöker sätta sig över dig. Fortsätt vara den bästa personen du kan vara och sätt din prägel på världen på alla sätt du kan – även om det handlar om ett enkelt prank”, skriver Joe.

Det återstår att se om det sker några fler konsekvenser för Joe. För att lura världen förfalskade han sin passida. Brott mot Australian Passports Act från 2005 kan straffas med fängelse i upp till tio år, men om detta faller under denna lag är oklart.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro