ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Phuc Dat Bich: Jag är tacksam över att mitt namn får er att skratta

Joel Linde · 25 Nov 2015
Uppdaterad 25 Nov 2015
Phuc Dat Bich är vietnamesiskt och ska egentligen uttalas Phoo Da Bi.

Phuc Dat Bich är vietnamesiskt och ska egentligen uttalas Phoo Da Bi. Foto: Facebook/Phuc Dat Bich


Phuc Dat Bich klagade på Facebook när hans namn inte ansågs vara riktigt. Hans protest hyllades, och nu tackar han för allmänhetens stöd, och känner sig glad över att han fått folk att skratta.

klar

Artikellänk är kopierad

UPPDATERING: Namnet har avslöjats som ett välgjort skämt

Australiensaren Phuc Dat Bich – ja du läste rätt – blev en internationell kändis för några dagar sedan när han klagade öppet på Facebook över att hans profil stängdes ned gång på gång.

”Jag blir anklagad för att ha ett falskt och missledande namn… vilket jag finner väldigt kränkande. Är det för att jag är asiat? Är det det? Jag har fått min fb nerstängd flera gånger,” skrev han.

►LÄS MER: Phuc Dat Bich: Sluta skämta om mitt namn!

Han lade upp en bild på sitt pass för att visa att han inte ljög, vilket fick upp ögonen för både media och tiotusentals andra. Nu går Phuc Dat Bich ut och tackar alla som har stöttat honom, och han säger att han känner sig hedrad över att hans namn har fått människor att skratta, skriver Today online.

”Jag vill nämna att jag är väldigt tacksam för alla människor som har visat stöd för olika namn som finns inom olika kulturer, säger Australiensaren, som har vietnamesiskt ursprung. Hans namn ska uttalas Phoo Da Bi.

”Vi lever i ett mångkulturellt samhälle och det faktum att det finns människor där ute som är uppmuntrande och visar stöd gör mig verkligen glad. Jag är glad och hedrad över att jag kan göra människor glada enbart genom att få dem att skratta åt något som verkar galet och komiskt. Som en individ hoppas jag att jag har spelat en roll i att lysa upp era dagar!”

►LÄS MER: De tvingades byta namn för att få chans till jobb

Foto: Facebook/Phuc Dat Bich
klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro