ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pigrobot inte giltig för hushållsavdrag

TT · 2 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En Butler H1 Sensor Cruiser, samma fabrikat som den firman vill hyra ut.
En Butler H1 Sensor Cruiser, samma fabrikat som den firman vill hyra ut.

I kölvattnet av den nya lagen om avdrag för hushållsnära tjänster hoppas ett Lidköpingsföretag hyra ut massvis med städrobotar till de svenska hushållen. Men enligt Skatteverket går det inte att få avdrag för städrobotar, uppger SVT:s Västerbottensnytt.

Företaget menar att den som hyr en städrobot, en maskin som automatiskt styrs genom rummet med hjälp av sensorer och rengör golvet, kan dra av 50 procent av kostnaden genom den nya lagen. Ett påstående som Skatteverket ifrågasätter, trots att företaget säger att de kommer att besöka kunden en gång i veckan för att sätta igång maskinen.– Eftersom städroboten är en produkt har man inte möjlighet att få skattereduktion. Skattesubvention för hushållsnära tjänster får man för arbetskostnader, säger Anders Johnsson, informatör på Skattekontoret i Umeå. Skatteverket tror samtidigt att hänvisningen till avdragsrätten för hushållsnära tjänster kan vara ett effektivt försäljningsargument.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro