ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pilot blev dödssjuk – passagerare landade planet

Josefin Svenberg · 10 Okt 2013
Uppdaterad 10 Okt 2013

När piloten plötsligt insjuknade bakom spakarna fick en passagerare rycka in och nödlanda planet. Mannen hade bara flugit en gång tidigare – som passagerare.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT Bild

Det var i tisdags kväll som ett passagerare tvingades nödlanda ett mindre flygplan på flygplatsen Humberside i Lincolnshire i nordöstra England, skriver brittiska Metro.

Orsaken var att piloten insjuknade under flygturen och polisen bekräftade senare samma kväll att piloten avlidit som en följd av sjukdomen.

Passageraren fick landa det tvåsitsiga planet med hjälp av instruktioner från två personer som befann sig på marken.

– Han gjorde faktiskt en ganska bra landning, säger Roy Murray, en av dem som instruerade mannen, till BBC. Han visste inte exakt hur planet såg ut och han hade inga lysen på, så han famlade verkligen i blindo.

– Jag tror att han hade flugit en gång tidigare som passagerare, men han hade aldrig flugit ett flygplan själv.

Duon tros ha lämnat ett litet flygfält i Doncaster i tisdags morse för en flygutbildningsdag, skriver brittiska Metro. Klockan 18.20 lokal tid kom nödanropet från piloten, och polis och räddningstjänst sändes till flygplatsen Humberside.

LÄS MER:

Tvingades nödlanda plan efter pilotens psykbryt

Piloten dog – 80-åriga frun fick landa flygplanet

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro