ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pilotbyte sekunderna innan kaos-landning

Anneli Wikström · 5 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Nu avslöjas det att det var en 24-årig kvinnlig andrepilot som styrde planet som höll på krascha i Hamburg i helgen. Hennes äldre kollega avstyrde katastrofen.Planet gick ned för landning på Hamburgs flygplats i helgen då det plötsligt kom in kraftiga sidovindar. På en film från händelsen syns hur planet svänger fram och tillbaka i vinden och vid ett tillfälle skrapar ena vingen i landningsbanan.

I sista sekunden avbryts landningen och piloten lyfter planet igen. Det räddade med all sannolikhet 131 passagerares liv. Efter en kvart i luften görs ett nytt landningsbesök som går bra.Nu kommer avslöjandet om vem som styrde planet vid den farliga landningen. Det var den 24-åriga kvinnliga andrepiloten Maxi J, bekräftar den tyska haverikommissionen till tidningen Spiegel.

Det var hennes mer rutinerade kollega, 39-årige Oliver A som tog över spakarna på landningsbanan och lyfte planet och som därmed undvek en katastrof.

Varför andrepiloten styrde planet vid landningen är fortfarande oklart men enligt tidningen är det inte något ovanligt att piloten och andrepiloten turas om att sitta vid spakarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro