ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Piloten även dömd för vapenbrott

TT · 28 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Polis undersöker stulen helikopter i en skogsdunge mellan Skavlötens motionsspår och Rönninge by i Täby. Helikoptern hade använts vid rånet av G4S värdetransportdepå i Stockholmsförorten Västberga på onsdagen.

Polis undersöker stulen helikopter i en skogsdunge mellan Skavlötens motionsspår och Rönninge by i Täby. Helikoptern hade använts vid rånet av G4S värdetransportdepå i Stockholmsförorten Västberga på onsdagen. Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Den 34-årige man som misstänks ha flugit helikoptern är även dömd för vapenbrott för ett par år sedan.

Hans sambo ringde polisen och berättade att 34-åringen hade en pistol och detta oroade henne eftersom han mådde psykiskt dåligt. Vid husrannsakan hittade polisen en 9 mm pistol av märket Tariq, som dock var ur funktion.

34-åringen påstod att han hittat pistolen i skogen, vilket domstolen inte trodde på. Han medgav att han sagt till sambon att han haft pistolen och att han mådde dåligt eftersom han var inne i ett drogmissbruk.

Han dömdes till villkorlig dom och dagsböter. "Det saknas särskild anledning att befara att 34-åringen kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet", motiverar tingsrätten den milda domen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro