ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Piloter bestulna vid skogsbrand: "Tacken man får"

Gustaf Larsson · 23 Jul 2018
Uppdaterad 23 Jul 2018
VD:n Daniel Moverare: "Om vi får gissa rör det sig inte om något pojkstreck".

VD:n Daniel Moverare: "Om vi får gissa rör det sig inte om något pojkstreck". Foto: Pressbild


Mitt under arbetet med att bekämpa en skogsbrand blev flera piloter bestulna på utrustning. Det rör sig om saker värde över 50 000 kronor, menar VD:n för flygbolaget. "Tacken man får är att bli av med grejer, säger han till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Under skogsbranden i Grötingen i Jämtland har ett tiotal helikoptrar hjälpt till med att vattenbomba området. När piloter från Jämtlands Flyg AB hade parkerat helikoptern för att tanka blev de bestulna på sina väskor.

”Det känns inte alls roligt”

– Det känns inte alls roligt. Piloterna och alla runt omkring har hjälpt till dygnet runt för att vi ska få bukt på bränderna, och tacken man får är att bli av med grejer. Det känns inte positivt på något sätt, säger Daniel Moverare till Metro. 

Han uppskattar att saker till ett värde av minst 50 000 kronor har gått förlorade i samband med händelsen.

– Under tiden vi tankade hade någon eller några varit där och stulit personliga saker, verktygsväska och även tillbehör till helikoptrarna, bland annat lyftanordningar, fortsätter han. 

Foto: Jämtlands Flyg AB
Foto: Jämtlands Flyg AB

”Inget pojkstreck”

Under veckan har det varit mycket personal omkring grusgropen som de varit stationerade vid, förklarar Moverare, men nu var det bara Jämtlands Flyg kvar.

– Om vi får gissa rör det sig inte om något pojkstreck. För de väger lite grann de här lyftanordningarna. De måste ha haft en bil, gissar jag.

Händelsen är nu polisanmäld. Under natten fick de hjälp med att bevaka grusgropen.

– Hemvärnet har varit där och vaktat under natten, så en stor eloge till dem.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro