ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Piloter riskerar åtal efter flygkrock

Stockholm TT · 5 Okt 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Brasilianska myndigheter har beslagtagit passen för två amerikanska piloter som överlevde krocken mellan två flygplan över Amazonas i fredags. De två piloterna flög det mindre planet som var inblandat i krocken och riskerar att ställas inför rätta för vållande till annans död.

De flög en affärsjet, en Embraer Legacy 600, och krockade i luften - på 11 200 meters höjd - med ett trafikflygplan, en Boeing 737. Medan trafikflygplanet störtdök och kraschade lyckades de två amerikanerna nödlanda sitt plan, trots att det bland annat hade en skadad vinge.

155 människor dog i katastrofen. Sökandet efter offren fortgår långsamt, i oländig terräng där arbetet bland annat försvåras av vilda djur. När mörkret föll i tisdags hade knappt en tredjedel av de omkomna hittats.

Anledningen till krocken hade ännu på onsdagen inte kunnat fastställas, men den brasilianska åklagarmyndigheten vill hindra de två amerikanerna från att lämna landet så länge man inte vet om de gjorde sig skyldiga till någon form av försumlighet.

Trafikflygplanets färdskrivare har hittats, medan den "svarta låda" som innehåller en inspelning av besättningens samtal fortfarande söks vid nedslagsplatsen.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro