ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pilotföreningen sågar ultimatum

TT · 12 Nov 2012
Uppdaterad 12 Nov 2012

Robert Gustafsson, ordförande för SAS-sektionen i Svensk Pilotförening är försiktigt positiv till SAS-ledningens plan, men kritisk till hur kraven på de anställda har framförts.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det innebär stora strukturgrepp som vi har efterfrågat i flera år, för att på något vis få ner antalet anställda per flygplan. Vi är kanske flest anställda i världen per plan och det är nog inte hållbart i längden. Men på vårt område har man ställt ultimativa krav och det accepterar vi inte. Det strider mot allt regelverk som finns på den svenska arbetsmarknaden. Man gömmer sig bakom ägare och banker som får diktera villkoren, säger han till TT.

Kommer ni kunna gå med på lönesänkningar?– Mitt svar blir ointressant om det ligger ett ultimatum i botten. Men alla förändringar kräver förhandlingar och det är där vi måste hamna.

Var går er smärtgräns vid förhandlingar?– Det kan jag inte kommentera.

Vad händer nu?– Nu ska jag möta medlemmarna och få de första reaktionerna. Detta är fullständiga nyheter för medlemskåren, även om man kanske har förväntat sig tråkiga nyheter. Sedan förväntar jag mig en inkallelse till förhandling.

Kommer planen att fungera?– Det utgår jag ifrån.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro