ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Piratattack mot Amazon

Kristoffer Rengfors · 4 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Världens största näthandel, Amazon, har hamnat i piraternas sikte. Ett nytt insticksprogram till Firefox gör det möjligt att handla gratis på Amazon.Ett insticksprogram kallat "Pirates of the amazon" gör det möjligt att komma över produkterna på Amazons näthandel gratis. När programmet är installerat i Firefox dyker en ny knapp upp bredvid den knapp man köper med på Amazon. Ett tryck på knappen och du hamnar istället där motsvarande produkt finns att ladda hem på torrentsidan The Pirate Bay. Detta sker på cd- och dvd-skivor, spel, böcker och alla andra produkter som finns tillgängliga även på The Pirate Bay.

Med programmet installerat fungerar Amazon alltså endast som ett skyltfönster för den som är ute efter att hitta materialet gratis.Enligt bloggen Torrentfreak har de som driver The Pirate Bay inget med insticksprogrammet att göra.– Vi har ingen samhörighet med The Pirate Bay, och vi lägger inte heller ut eller distribuerar något material, säger skaparna av "Pirates of the amazon" till Torrentfreak.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro