ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pirate Bays nya funktion möter kritik

Hugo Ewald · 9 Feb 2016
Uppdaterad 9 Feb 2016

Foto: Metro


Den omstridda sidan Pirate Bay har kommit med en ny funktion där användarna kan strömma ned filmer och tv-serier som om du kollade på Netflix. "De är påtagligt ointresserade av att upphöra med sin verksamhet eftersom de tjänar för bra på den", säger Henrik Pontén som är jurist på Rättighetsalliansen till IDG.

klar

Artikellänk är kopierad

Den nya knappen.
Den nya knappen.

Pirate Bay har sedan webbsidan startade 2003 blivit världens största källa för fildelning med sina över 10 miljoner filer. Webbsidan, som varit i luven med rättsväsendet sedan starten, använder sig av så kallade torrent-filer som innebär att du laddar ner filen av andra personer som har filen du vill ha.► LÄS MER: Piratebay blockeras i Norge

Nu har sajten en ny funktion som gör att användarna kan kan strömma ned filmer och tv-serier direkt som om du kollade på Netflix, Viaplay eller Hbo Nordic.

Det skriver bland annat Torrentfreak.

Enligt IDG blir det färre och färre olagliga fildelningssajter på den svenska marknaden, dock blir de som finns kvar mer och mer professionella. 

– För två år sedan tittade vi på ett 20-tal svenska aktörer, nu är det nere i ett fåtal. De är påtagligt ointresserade av att upphöra med sin verksamhet eftersom de tjänar för bra på den, säger Henrik Pontén som är jurist på Rättighetsalliansen till IDG.► LÄS MER: Karl tröttnade på SF:s hemsida – och skapade sin egen

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro