ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pirate Bays operatör överklagar domslut

Kristoffer Rengfors · 3 Nov 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Nätleverantören Black Internet har nu lämnat in kompletteringen till sitt överklagande av det beslut som tvingade företaget att stänga av Pirate Bay från nätet.

Black Internet levererade bandbredd som användes av Pirate Bay men hotades av vite på upp till en halv miljon kronor efter ett beslut i Stockholms tingsrätt i slutet av augusti. Bolaget valde då att stänga trafiken för Pirate Bay. Men Black Internet överklagar tingsrättsbeslutet till Svea hovrätt.– Det är väldigt principiellt viktigt att det här reds ut. Vi som operatörer anser att vi inte har ansvar för den information som går genom vårt nät, säger bolagets vd Victor Möller till TT.– Vi får inte avlyssna trafiken och vi får inte behandla trafiken. Då är det orimligt att vi ska ansvara för trafiken, säger Möller.

Efter tingsrättens beslut ströps Black Internet bandbredd som användes av Pirate Bay som tillfälligt slocknade. Men redan efter någon dag var trafiken på piratsajten uppe igen, med nya leverantörer.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro