ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Piraternas flytt ett skämt

Frida Sundkvist · 5 Mar 2013
Uppdaterad 5 Mar 2013
Piraternas flytt ett skämt Gör sitt bästa för att dölja sina spår.

Piraternas flytt ett skämt Gör sitt bästa för att dölja sina spår. Foto: Scanpix


Flytten till diktaturen Nordkorea visar sig vara ett skämt. Pirate Bay har gjort sitt bästa för att dölja var de egentligen gömmer sina servrar.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är inte första gången som piraterna luras om var deras servrar finns. Redan 2007 sade Pirate Bay att de flyttade till Nordkorea - men då presenterades skämtet lämpligt nog den 1 april, skriver Arstechnica.com. 

När man spårar sajtens ip-adress routas den genom i Nordkorea. Men några hackare ska ha spårat sajten vidare till en värd någonstans i Europa,  och inte i Nordkorea. En annan hackare har spårat Pirate Bay till någon annanstans i Asien, nära Kambodja.

The Pirate Bay ska ha gjort sitt bästa för att täcka sina senaste spår, bland annat kapat några ip-adresser och skapat falska Border Gateway Protocols för att förvilla förföljarna. 

ArsTechnica.com har pratat med en expert på internetsäkerhetsföretaget Cloud Fare som säger att flytten till Nordkorea "nästan helt säkert är påhittad". 

Under måndagskvällen var The Pirate Bay ovanligt svajig och sajten låg stundtals nere. Orsaken var att kablarna till det norska Piratpartiet hade klippts. Närmare bestämt var det den norska internetlevernatören Availo som strypt internetåtkomsten. 

På måndagen skickade The Pirate Bay därför ut information att de nu flyttar till Nordkorea. 

klar

Artikellänk är kopierad

Frida Sundkvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro