ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pistoler ska kunna skrivas ut från datorn

Jenny Sköld · 9 Okt 2012
Uppdaterad 9 Okt 2012

En ny tjänst kan göra det möjligt för vem som helst att ladda ner skjutvapen från datorn – om bara några månader.

klar

Artikellänk är kopierad

Ett skjutvapen som vem som helst kan ladda ner från internet och skriva ut från sin egen dator – oavsett var man bor. Det kan, enligt juridikstudenten Cody Wilson, bli verklighet om bara några månader om han lyckas finansiera sitt projekt, som han kallar Wiki Weapon.

På sin hemsida förklarar Texas-baserade Wilson sin idé och uppmanar sympatisörer att lämna ett ekonomiskt bidrag. 90 dagar ska enligt honom räcka för att sjösätta den kontroversiella tjänsten.

3D-skrivare kan redan i dag skriva ut fysiska objekt, som leksaker och möbler. Och priset för skrivarna är enligt SVTs vetenskapsnyheter på väg ner. I dag spänner det mellan 15.000 kronor och upp till flera miljoner för de mest avancerade. 

Orsaken till att utskrivningsbara vapen ännu inte finns på marknaden är att det inte är lönsamt för ett kommersiellt företag, menar Wilson. För honom handlar tekniken om idéer.

– Vi producerar inte ett föremål utan ett digitalt löfte om ett fritt internet. Du vill införa restriktioner och nya lagar för att kontrollera vapeninnehav, men hör på nu – det är över. Du förstår inte världen vi lever i. När projektet är klart, om vi får finansiering, är vi bara glada om idén kopieras och utvecklas, säger han  i en video. 

I samma video förklarar han att kvaliteten på vapnet inte är det viktigaste.

–  Det som är bra är att ett vapen behöver bara vara dödligt en gång. 

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro