ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pitbull lämnad till hundhem – fes för mycket

Josefin Svenberg · 1 Jul 2014
Uppdaterad 1 Jul 2014

Den ettåriga pitbullblandningen Misty lämnades tillbaka till hundhemmet – eftersom hon hade för mycket gaser i magen. Därmed hamnade hon på djurhemmets lista över hundar som måste avlivas inom kort om de inte får nya hem.

klar

Artikellänk är kopierad

Misty hamnade på hundhem för att hon hade för mycket gaser i magen.
Misty hamnade på hundhem för att hon hade för mycket gaser i magen.Foto: Skärmdump Facebook

Till djurhemmet Greenville County Pet Rescue i South Carolina, USA, kommer varje år omkring 20 000 hundar och katter som övergetts av sina ägare. För att hitta nya familjer åt djuren publiceras kontinuerligt inlägg på djurhemmets Facebooksida, där en specifik hund eller katt beskrivs.

Facebookinlägget om den ettåriga pitbullblandningen Misty, som lades ut i torsdags på djurhemmets lista över brådskande hundärenden, kan vara det som fått mest reaktioner.

Förutom information om Mistys hälsa, och upplysningen att hon är vänlig mot både människor och andra hundar, finns nämligen en uppgift som fått många djurvänner att reagera: Mistys adoptivfamilj lämnade tillbaka henne till djurhemmet – eftersom hon ”hade för mycket gaser”.

Att hamna på Greenville County Pet Rescues lista över brådskande ärenden innebär att djuret måste avlivas inom några dagar om ett man inte hittar ett nytt hem. Detta på grund av att hemmet är överfullt.

Lyckligtvis verkar uppmärksamheten ha gjort att Misty kommer att plockas bort från listan. Susan Bufano, talesperson för djurhemmet, säger till nyhetssajten Huffington Post att Misty snart ska få komma till människor som både kan hantera lite gaser och ge henne mycket kärlek:

– Vi fortsätter vår utvärdering och kommer att hysa en plats åt henne. Vi räknar med att hitta ett hem åt henne, säger Susan Bufano till Huffington Post.

Här kan du se en video på Misty som djurhemmet har lagt upp på sin Youtube-kanal:

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro