ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pixie Geldof nobbar svensk modevecka

Anneli Wikström · 24 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

INSTÄLLT. Pixie Geldof som skulle ha varit veckans IT-girl på Fashion Week by Berns har backat ur. Anledningen var att hon precis erbjudits ett reklamjobb där hon får en dryg miljon svenska kronor.– Hade vi kunnat matcha det så hade hon kommit hit, men vi har inte den budgeten så vi har tackat nej, säger marknadschefen Annika Frisch.– Det känns jättetråkigt men så är det i den kommersiella världen av kändisar.

Fashion Weeks pr-byrå tittar nu på andra profiler att kontakta.

Dagmar kommer att visa upp sig på Berns.
Dagmar kommer att visa upp sig på Berns.
Sångerskan September.
Sångerskan September.

Musik möter mode på Fashion Rocks

Musik möter mode när Fashion Rocks går av stapeln på Berns på torsdagen. Evenemanget har gått som tåget i London och New York och ska nu slå Sverige med häpnad. Egentligen är konceptet ganska enkelt. En populär artist uppträder med en minikonsert på tio minuter medan kända nordiska designers visar upp sina senaste skapelser på catwalken. En artist och en designer jobbar ihop i ett samarbete som förenar musik och mode. En relation som enligt

Annika Frisch, marknadschef på Berns, går hand i hand. – Mode och musik har ju egentligen en stark koppling till varandra. Båda sakerna handlar om att uttrycka sig. Designernas känslor speglas i deras kläder och på samma sätt är det med musiken. Jag är förvånad över att detta inte gjorts tidigare.

I London och New York har Fashion Rocks tidigare gått av stapeln. En succé – i London kostar en biljett  10 000 svenska kronor, vilket folk gladeligen betalar.

Några av artisterna som spelar på svenska Fashion Rocks är Moto Boy och Veronika Maggio. Bland designerna finns Dagmar och aktuella Ann-Sofie Back, ny chefsdesigner på Weekday. – Vi har valt designers som gör kläder som sticker ut och inte är för mainstream. Det är framgångsrika märken som inte är för stora, du kommer inte att få se Filippa K här till exempel, säger Annika Frisch.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro