ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pixie till Metro: Har du en dejt till mig?

Elin Bohman · 18 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Pixie är naturligt blond men har italienska rötter.

Pixie är naturligt blond men har italienska rötter. Foto: Linnea S Arbab


klar

Artikellänk är kopierad

Storbritannien pumpar just nu ur sig souldoftande sångerskor. Amy Winehouse, Duffy, Lily Allen – och nu: 18-åriga Pixie Lott.

Hon vände upp och ned på den brittiska musikscenen när hon klev rakt upp på singellistans förstaplats samma vecka som debuten ”Mama Do” släpptes. Andra singeln "Boys And Girls" tog exakt samma väg.– Det är omtumlande. Jag hade jobbat med skivan i fyra år och allt gick så långsamt då. Sen händer allt på en gång, jag blev väldigt överraskad, säger Pixie när Metro träffar henne på blixtvisit i Sverige.

Hon bor fortfarande hemma hos föräldrarna, men reser just nu över hela världen. Intresset för den blonda småstadstjejen har minst sagt varit stort.

Hon är uppvuxen på soul och skrev sina första ”fåniga” låtar när hon var 8 år. Texterna handlar ofta om kärlek – trots att hon berättar att hon aldrig har haft en pojkvän eller varit kär på riktigt.– Aldrig varit kär, aldrig fått mitt hjärta krossat. Men texterna kan handla om kärlek till andra personer, till exempel min syster, säger Pixie.– Jag dejtar när jag har tid. På måndag är jag ledig, har du någon dejt åt mig?

Pixie om ...

... Amy Winehouse:

– Fantastisk sångerska, jag hoppas att hon släpper en ny skiva snart, jag träffade henne nyligen och pratade om det. Jag kan förstå att folk tycker min första singel påminner om hennes musik. Det är lite samma vibbar.

... Duffy:

– Jag tror vi hämtar inspiration från samma ställe, i den äldre soulmusiken. Men Duffys musik låter mer som den är gjord på 60-talet, min är mer modern.

... Lily Allen:

– Jag ser inte riktigt likheten mellan oss, även om det är en komplimang. Men det kanske är lite samma sound, vi har jobbat med samma producent.

klar

Artikellänk är kopierad

Elin Bohman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro