ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pixies trummis inför Way out west: "Efter 30 års träning spelar vi bättre"

Sofia Clason · 10 Aug 2017
Uppdaterad 10 Aug 2017

Foto: Diane Bondareff/TT


Det amerikanska bandet Pixies har funnits med på listorna över de största alternativa rockbanden i 31 år. Nu spelar de på Way Out West – deras första spelning i Sverige på tio år.

klar

Artikellänk är kopierad

Trots det elva år långa avbrottet mellan 1993 och 2004, så har Pixies publik bara blivit större. Det är något som bandets trummis, David Lovering, tackar andra band för.

– Band som Radiohead och Weezer har pratat om oss som influenser och fått deras publik att kolla upp och lyssna på Pixies. Så även under tiden när vi inte spelade så var det folk som hittade oss och började lyssna. Publiken har bara växt fram tills idag, säger David Lovering till Metro.

Enligt David Lovering är det enda som förändrats sedan bandets start att de blivit bättre rent musikaliskt och att de nu uppskattar att de får fortsätta spela, mer än de gjorde förr.

– Efter 30 års träning spelar vi bättre. Vi får det att låta som på skivorna, istället för att spela hafsigt som vi ibland gjorde förr. När vi startade bandet 1986 så var jag ganska rörig och inkonsekvent och hade svårt för att spela lagom mycket. Jag har lärt mig en hel del sedan dess. Jag är också mer tacksam för att jag får spela idag. Förr tänkte jag inte på det lika mycket, saker bara skedde, men idag är jag väldigt medveten om hur tur jag har som får göra det jag älskar. Jag vet att de andra i bandet känner så också.

Pixies nyaste skiva ”Head Carrier” kom ut i september förra året. Sedan dess har bandet gjort turnéer med skivan som mottagits bra av publiken.

– Som trummis sitter jag längst bak på scen och ofta på en upphöjning så att jag kan se publiken. När vi har spelat de nya låtarna har jag kunnat se att publiken tyckt om dem och att de funkat bra tillsammans med de gamla låtarna. Jag har märkt att det faktiskt är färre folk som går på toaletten under de nya låtarna, säger David Lovering.

Inför spelningen på Way Out West nu i sommar är det främst en sak som David Lovering vill säga till publiken.

– Det vi gör nu är en show. Vi spelar i 90 minuter, låt efter låt utan paus och vi pratar inte med publiken. Så om jag kunde säga något till de som kommer och lyssnar vore det att de inte ska bli förolämpade av att vi inte pratar med dem. Det är inte så att vi är osociala, vi är bara där för att spela musik, så det är det vi gör.

På frågan om vad David Lovering ser fram emot mest med att komma tillbaka till Sverige så är svaret gyros.

– När vi senast var i Sverige och spelade på Hultsfred så hittade jag en kiosk där de sålde älggyros. Det var det godaste jag åt på hela den turnén, så jag hoppas på att hitta något riktigt gott att äta den här gången också.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Clason
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro