ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pizzeria hade duvfarm i källaren

Tomas Lundin · 4 Jul 2014
Uppdaterad 4 Jul 2014
Fullt med bajs och fjädrar på golvet där duvorna hölls.

Fullt med bajs och fjädrar på golvet där duvorna hölls. Foto: Miljöförvaltningen


En pizzeria i Dalarna stängdes igen efter att inspektörer hittade en duvfarm i källaren. I en nerbajsad kyl på golvet förvarades ost till pizzorna som bakades vägg i vägg.

klar

Artikellänk är kopierad

I den här kylen förvarades ost.
I den här kylen förvarades ost.Foto: Miljöförvaltningen

Den 24 juni gjordes en föranmäld inspektion på pizzerian. Då upptäcktes att omkring 15 duvor bodde i lokalen. Duvorna var delvis inne i en skrubb, bara meter ifrån där pizzorna bakades, dels i ett hägn på gården.

LÄS MER: Stockholmskrog förberedde mat på personaltoan

”I källarutrymmet noterades stora mängder avföring och fjädrar. Ett kylskåp innehållande förpackad ost var placerat på källargolvet. Fåglar samt fågelspillning noterades på kylskåpet”, skriver inspektören.

LÄS MER: Restaurang gjorde råbiff på utgånget kött Att hålla duvorna innebär en risk för kunderna eftersom smittoämnen från fjädrar och avföring kan spridas i luften, skriver Miljöförvaltningen.

Efter att pizzerian anlitat en saneringsfirma och avlägsnat duvorna återkallades förbudet att bereda mat efter bara tre dagar.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro