ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pizzeria hade kackerlackor – får fortsätta ha öppet

Josefin Svenberg · 16 Dec 2013
Uppdaterad 16 Dec 2013

Döda kackerlackor hittades på golvet och under arbetsbänkar på en pizzeria i centrala Stockholm – men den får fortsätta ha öppet.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter klagomål om kackerlackor på en pizzeria i Stockholms innerstad gjorde miljöförvaltningen en oanmäld kontroll på restaurangen i början av december. Mycket riktigt hittades döda kackerlackor – både på pizzerians golv, under diskbänkar och arbetsbänkar samt i flera utplacerade ”klisterfällor” i köket.

►Skånsk pizzeria mixade sås med cementblandare

Enligt personalen hade skadedjursbekämpning utförts för ett halvår sedan, men något saneringsprotokoll kunde de inte visa upp. Vad gäller rengöringsrutinerna ska personalen själva ha berättat att arbetsbänkar och andra ytor endast rengörs i slutet av arbetsdagen, inte på morgonen.

Miljöförvaltningen bedömer att avvikelserna är allvarliga, men man låter ändå pizzerian fortsätta ha öppet som vanligt. Dock kommer en extra kontroll att genomgöras för att se om pizzerian har åtgärdat problemen.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro