ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Plågsamt Anton Ewald

Nina Andrén · 7 Mar 2014
Uppdaterad 4 Mar 2016

klar

Artikellänk är kopierad

Jag har fortfarande inte riktigt hämtat mig från deltävling fyra när jag sist hörde Anton Ewald. Det skar nämligen så pass mycket i mina öron att jag i tre minuter övervägde att skära bort dem där och då framför teven.

På första genomsjungningen i dag saknar jag en skämskudde här på parkett av samma orsak. Jag lider verkligen. Refrängen tragglar stackars Ewald sig igenom hjälpligt (nu är jag snäll) men i verserna låter det så gnälligt att jag vrider mig i plågor. Stackars lille vän, jag får moderskänslor och vill bara beskydda honom. “Spring, Anton, spring av scenen, det är en hård värld där ute och folk som jag kommer att slita dig i stycken.”

Grejen är ju den att jag gillade både Anton och “Begging” förra året. Det smärtar mig att behöva såga honom i år. Men det är endast sånginsatsen som stör mig. I övrigt är det ett himla snyggt dansnummer Ewald har satt ihop. Det ger mig “In the club”-vibbar. Och låten har visserligen ingen tydlig hook men den är ändå catchy. Gospelpartiet blir jag på riktigt lycklig av. (De sjunger för övrigt rent och ligger på band, kan ha med saken att göra…)

Så för att förtydliga innan jag får mängder av hatbrev – jag gillar studioversionen av “Natural”.

Anton dansar lite lojt på ena repet och jag antar att det beror på att han kan den delen utan och innan redan. Plus att han har stand-in-dansare i dag då hans originaldansare tydligen hade andra uppdrag. På sista repet sitter sången något bättre eller så har jag hunnit bli hjärntvättad. Antingen eller.

Och där kom “hårchocken”! Hahaha. När kolsyrekanonen testas ställer sig Antons frilla rakt upp så att han ser ut som en igelkott. Pressen asgarvar och Ewald ropar från scen att han bjuder på den. Så roligt.

Trots min diss tror jag att Anton Ewald får rätt bra med röster. Han har många fanatiska fans som robotröstar så mycket de bara kan. Men juryn borde och ska hålla honom lågt ner på sin lista. Visst, de kanske ser potential i numret men “Natural” har inget i Eurovision att göra. Tänk på att mycket ligger på band. Ingen sång får vara bandad i Eurovision. Hur skulle det låta då? Sverige skulle få stå i skamvrån resten av decenniet.

Det var allt för i dag från Friends arena i Solna. I morgon väntar genrep kl.20 och då livebloggar jag som vanligt. Ses då!

klar

Artikellänk är kopierad

Nina Andrén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro