ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Playlister – ett Spotify från BBC?

Aron Andersson · 3 Okt 2012
Uppdaterad 12 Okt 2012
P3 i Spotify

P3 i Spotify


klar

Artikellänk är kopierad

BBC
BBC

Det ser ut som att BBC jobbar med ett eget Spotify. Men deras tjänst har i stället döpts ”Playlister”.

Brittiska Telegraph har avslöjat uppgifterna och skriver att alla licensbetalande britter ska kunna använde Playlister gratis. Exakt vad tjänsten kommer att innehålla är inte helt klart men det ser ut att handla om musik från BBCs arkiv. Utbudet skulle troligtvis inte bli lika stort som i Spotify, men det öppnar ju även för en del unikt material som inte finns på Spotify.

Tjänsten beskrivs även som en musikversion av Iplayer, alltså BBCs version av SVT Play. Med den beskrivningen låter Playlister kanske mer som en version av SR Play än av Spotify. Det hela är helt enkelt ganska LUDDIGT än så länge.

Just den här typen av konkurrens har Spotify i viss mån försökt stoppa genom att öppna för appar i Spotify. Sveriges radio har till exempel alldeles nyligen släppt en app för P3 där det går att lyssna på många av kanalens program direkt i Spotify. Kanske kan det vara något även för BBC?

Mot slutet av året eller i början av 2013 kommer tjänsten att vara klar.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro