ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Playstation 4 saknar stöd för DLNA och mp3

Aron Andersson · 31 Okt 2013
Uppdaterad 31 Okt 2013
PS4

PS4


klar

Artikellänk är kopierad

Nu får du inte längre strömma film från datorn till Playstation. Så blir PS4 sämre än PS3.

Sony har släppt ett långt fråga/svar-inlägg på sin officiella Playstation-blogg där det framkommer lite ny information om den kommande konsolen. Mest anmärkningsvärt är att den saknar stöd för DLNA och mp3- eller cd-uppspelning.

Det sistnämnda kan säkert de flesta vara utan, men som medielösning blir spelkonsolen betydligt mycket fattigare utan de två förstnämnda funktionerna. Inget stöd för DLNA innebär att det inte längre kommer gå att strömma video från ditt hemmanätverk till PS4.

Målet från Sonys sida är så klart att användarna ska använda de tjänster som Sony själva erbjuder, och därmed begränsa tillgången till andra tjänster. En hel del har uttryckt sitt missnöje över nyheten och till slut svarade Shuhei Yoshida, vd för Sony Computer Entertainment, på Twitter att han var tacksam för feedbacken och skulle framföra den till utvecklingsteamet.

Nu ska jag själv iväg till Gamex för att testa Playstation 4 och Xbox One för första gången. Rapport kommer senare under dagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro