ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Playstation Move är kul – i fem minuter

Aron Andersson · 8 Sep 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Metro Teknikredaktionen testar Move, men blir besvikna.

Metro Teknikredaktionen testar Move, men blir besvikna. Foto: Ola Jacobsen


klar

Artikellänk är kopierad

Playstation Move
  Pris: 649 kronor för startpaket.Släpps: 15 september.Krav: Playstation Eye-kamera, ingår i startpaket. Playstation 3.Antal spelare: 1–4.Recensionsspel: ”Sports Championship”, ”Start the Party!”, ”Eyepet Move Edition” och ”Kung Fu Rider”.
Playstation Move Pris: 649 kronor för startpaket.Släpps: 15 september.Krav: Playstation Eye-kamera, ingår i startpaket. Playstation 3.Antal spelare: 1–4.Recensionsspel: ”Sports Championship”, ”Start the Party!”, ”Eyepet Move Edition” och ”Kung Fu Rider”.

Sonys Wii-dödare ska få dig att resa dig ur tv-spelssoffan. Men den nya rörelsebaserade handkontrollen Playstation Move är en besvikelse.

4 saker vi gillar med Playstation Move

1. Festförhöjare – Att se dina gäster göra bort sig framför tv:n i vår tids motsvarighet till charader skulle kunna fungera som en trevlig förfest.

2. Motion – Sonys kopia av Wii Sports gör sitt bästa för att få dig att resa dig ur tv-soffan och det medföljande pingisspelet är en av höjdpunkterna.3. Designen – Den svarta fallossymbolen till handkontroll är väldigt ergonomisk och ganska fin, trots att den har en lysande pingisboll i topp.

4. Tanken – Tanken är god. Att förvandlas till en livs levande jedi är en dröm som besannas. Utförandet är mindre bra, Luke Skywalker verkade mer säker med ljussvärdet än jag känner mig med Move-kontrollen.

Kommentar: "Skapar mest irritation"

Förutsättningarna kunde inte ha varit bättre. Playstation Move-kontrollen känns som ett ljussvärd från Star Wars i min hand och ger upphov till skyhöga (galaktiska?) förväntningar.

Dessvärre misslyckas upplevelsen med att leva upp till dessa. Seg respons och ett återkommande behov av att kalibrera om kontrollen är första besvikelsen.

Spelen har säkert en inlärningskurva där en tids övning är kravet för full njutning. Men inget av de medföljande spelen till recensionsexemplaret känns värda besväret.

De är roliga i ungefär fem minuter. Möjligtvis kan viftandet i vardagsrummet roa de små i hushållet, men risken är att det skapar än mer irritation hos de lite större.

Den trångbodde gör sig inte besvär att ens testa då ett väl tilltaget utrymme framför tv:n är ett måste för någon form av behållning.

Precisionen är något högre än hos Wii-kontrollen men inte tillräckligt mycket bättre med tanke på hur längesen det var den lanserades.

Sonys Wii-dödare dödar ingenting förutom din spelglädje och en potentiellt kul stund.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro