ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Plura och Måns sprider julstämning i stugorna

Anneli Sandberg · 17 Dec 2013
Uppdaterad 17 Dec 2013

De har flyttat in i Måns kök och tillsammans med gäster ska de laga julmat och ha uppesittarkväll i Pluras jul- hos Måns”.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Alloverpress

Idén kom till då Plura Jonsson var på middag hemma hos Måns Herngren och tyckte att de skulle förnya ”Pluras kök” genom att flytta in i Måns kök. Sagt och gjort. Nu ska de, tillsammans med gäster, göra allt från kalla rätter till desserter till julbordet och i fokus är en gris.

– Vi köpte en glad gris som vi har styckat själva med såg och yxa. Det kändes som ett avsnitt av ”Sopranos”. Vi utgår från grisen och tillagar i stort sett allt utom skelettet. Huvudet har vi rökt. Och så testade vi grisknorren. Det är väldigt gott. Det var inte så mycket att äta men det som fanns var gott, säger Måns Herngren till Metro.

De kommer att laga vegetariska rätter också vilket Måns berättar att Plura var något skeptiskt till. I ett avsnitt kommer Sebastien Boudet, känd från juryn i ”Dessertmästarna”, att baka ett pepparkakshus som föreställer huset där Måns bor på i korsningen Kocksgatan/Götgatan och i ett annat avsnitt kommer Måns bror Felix Herngren och gör eget öl.

– Felix gjorde egen öl i smyg hemma i garderoben då han var typ 15 år så han har gjort det tidigare. På uppesittarkvällen ska vi provsmaka den men förhoppningsvis smakar den inte likadant som då. Då var den väldigt stark men jävligt dålig, skrattar Måns.

Måns berättar att han inte är mycket för jultraditioner. Eftersom han är skild och bara har barnen vartannat år så firar han lill-jul de år barnen inte är hos honom.

– Det är inte kul med jul när barnen är inte är med. Då kan jag lika gärna resa bort.

Så i år blir det lill-jul med barnen innan julafton och sen Berlin med flickvännen.

– Vi filmade ”Allt flyter” i Berlin och jag blev helt förälskad i staden. Vi (Måns och flickvännen Katalin, red anm)har faktiskt köpt lägenhet där nu och planerar att flytta dit och jobba mer därifrån. Jag går och lär mig tyska nu, säger han.

”Pluras jul- hos Måns” sänd varje kväll med start i går till den 19 december klockan 20.00 på TV3 och en uppesittarkväll den 23 december.

Foto: Lotta Bergseth
klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro