ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pluras sommar glöder

Jonas Cullberg · 9 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Dag Vag kommer också att spela på Söder glöder. 

Dag Vag kommer också att spela på Söder glöder.  Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

FESTIVAL. De gamla rockromantikerna Eldkvarn har fått ett uppsving. Albumet ”Svartblogg” toppade albumlistan i våras och sångaren Plura har hörts i allt från ”Sommar” i P 1 till ”Allsång på Skansen”. Nu är bandet ute på en sommarturné som i morgon når festivalen Söder glöder, på Zinkensdamms IP. – Om jag får skryta lite så är det här den bästa turné vi gjort under de 35 år vi spelat, säger Plura. Det har kommit mycket folk och vi har fått bra recensioner. Vi rider på en våg nu.

Publiken har breddats till att bestå av fler än de inbitna fans som följt bandet sedan storhetstiden i slutet av 80-talet. – Delvis kommer det många pensionärer, som kanske upptäckte oss när vi var med i ”Allsång på Skansen” eller genom mitt ”Sommar”-program. Sedan kommer det en hel del 17–18-åringar också som sjunger med i ”Fulla för kärlekens skull”. De gillar väl det där med alkohol.

Efter den intensiva konsertsommaren ska Plura slå sig ner framför datorn. Tre böcker ska bli färdiga: en som bygger på inlägg ur den självutlämnande blogg han skrev på Eldkvarns hemsida i våras, en samling låttexter och dessutom en kokbok. Matintresset har alltid funnits där.– Jag hade en mamma som var kock, och när jag flyttade hemifrån insåg jag att jag var tvungen att lära mig laga mat själv för att kunna fortsätta äta lika gott. Ett tag var jag alldeles för fixerad vid mat. Det har blivit lite väl mycket hummer och gåslever ibland.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cullberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro