ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Poetiskt hockeyproffs utan sportintresse

Sophie Lokko · 4 Jul 2014
Uppdaterad 4 Jul 2014

Han är elithockeyspelaren som inte är intresserad av sport. ­Istället lockar skrivandet och diskussioner om ­feminism, ­homosexualitet och politik. Metro Student tar ett snack med Johan Forsberg – twitterpoeten som lever med ­ständig ­prestationsångest.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Markus Tiburzi

Någon har beskrivit honom som hockeyns Tranströmer. Med ett skrivet manus för en ­feministisk teater och en kritisk syn på män i grupp skiljer han sig markant från den, något förlegade, bilden av en norrländsk elithockey­spelare. Men det härliga med stereotyper är väl att de bryts? Johan Forsberg är åtminstone ett ­levande exempel på att brytpunkten blir uppmärksammad.  – När jag twittrar om jämställdhet och ställer mig frågande till män som grupp får jag ett väldigt mycket större gehör än mina tjejkompisar som gör samma sak. Medan jag blir hyllad så får de våldtäktshot. Det finns ju många som uttrycker sig mycket bättre än jag, men eftersom jag har hockeybakgrund blir det plötsligt en stor grej. Det är fruktansvärt.

klar

Artikellänk är kopierad

Sophie Lokko
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro