ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pojkarna lekte med smällare – man dog

Ann Hagman · 4 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

• Lämnas till sociala myndigheter • Inte meningen”

klar

Artikellänk är kopierad

19 november förra året.
19 november förra året.

Småpojkarnas lek med smällare blev dödlig – en man omkom i jättebranden.Fyra pojkar, varav den yngste är 12 år och den äldsta är 14, lekte med smällare i ett parkeringshus. Det orsakade dödsbranden i Vallentuna centrum som kostade en man livet.– Pojkarna har medgett att de var i garaget och att de tände smällaren, säger Eva Maasing, chef för polisens utredningsrotel i Täby.

Det var den 18 november som den omfattande branden bröt ut i parkeringsgaraget för boende och besökande i Vallentuna centrum. En 88-årig man, som satt i sin bil i garaget, omkom. 19 personbilar skadades och en bil blev helt utbränd.

– Det var inte meningen från pojkarnas sida. Eftersom de inte är straffmyndiga har vi lämnat över hela ärendet till de sociala myndigheterna, säger Eva Maasing.

Under de veckor som gått efter branden har polisen förhört vittnen och knackat dörr i området. – Vittnen såg fyra pojkar springa från garaget. Efter lite pysslande kom vi fram till de här fyra, säger Eva Maasing.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro