ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pojkbandet är tillbaka

Patrik Wirén · 13 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: GETTY IMAGES


klar

Artikellänk är kopierad

I år firar Sverigeaktuella Backstreet Boys femton år. Men trots att alla medlemmar utom Nick passerat trettio kallas de fortfarande ett pojkband. – Det brukade irritera oss, men i dag tar vi det som en komplimang, säger Brian Littrell.  Han blir märkbart exalterad när han får veta att jag ringer från Stockholm. – Det är en av de bästa städerna i världen! Vi har ju spelat in nästan allting vi någonsin gjort i Stockholm med folk som Denniz Pop och Max Martin. Fansen har alltid varit fantastiska och vi har många underbara minnen därifrån.

Den pågående turnén består både av gruppens gamla hittar och låtar från ”Unbreakable” som släpptes i höstas. Brian beskriver konserten som en bra blandning av vad Backstreet Boys brukade vara och vad de är i dag.

Finns publiken från förr kvar?  – Vi har definitivt kvar hardcorefansen från förr. Men man ser också ungar som kommer med äldre släktingar. Vi gör musik för musikälskare och det spelar ingen roll om du är åtta eller åttio år. 

Framgångsberättelsen om Backstreet Boys är inte enbart en solskenshistoria. Medlemmarnas förtjusning i att festa ledde för några år sedan till att AJ McLean lade in sig på rehab.– Han har varit nykter länge nu och vi är väldigt stolta över honom. Men det är tufft att försöka leva upp till förväntningarna. Popvärlden kan göra dig galen. Det påverkar en när alla omkring dig säger att du är bäst i världen. 

Speciellt med tanke på hur unga ni var? – Ja. Det kan vara tufft att hantera. Man börjar liksom tro att man är Brian från Backstreet Boys. I dag har jag andra saker i mitt liv.

Foto: Urban Brådhe

Förbandet EMD: Det här är stort

EMD är förband till BSB i kväll. Metro ställde några snabba frågor till Erik Segerstedt i gruppen.Hur stort är det här?– Det är stort. Jag har aldrig varit något BSB-fan men däremot har jag aldrig tyckt att deras grej är löjlig.Vad ska ni spela?– Låtar från vårt kommande album och kanske varsin egen låt.Kan inte Danny få vara Nick, du en AJ och Mattias en Brian?– Ingen som helst kommentar.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrik Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro