ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pojke bodde på Ikea – överlevde på gratisprover

Tomas Lundin · 13 Nov 2014
Uppdaterad 13 Nov 2014
Pojken på bilden är inte Peng Yijian, utan är tagen vid ett annat tillfälle. 

Pojken på bilden är inte Peng Yijian, utan är tagen vid ett annat tillfälle.  Foto: All Over Press


klar

Artikellänk är kopierad

Kineser har ett speciellt hemtrevligt förhållande till det svenska möbelvaruhuset och blir ofta så här bekväma.
Kineser har ett speciellt hemtrevligt förhållande till det svenska möbelvaruhuset och blir ofta så här bekväma.Foto: All Over Press
Foto: All Over Press
Foto: All Over Press

Peng Yijian ska ha bott i en sängmonter på ett Ikeavaruhus och levt på gratisprover i nästan en vecka efter ett läxbråk med mamman.

Sex dagar efter att han rymde hemifrån hittades den 12-årige pojken på ett Ikeavaruhus i Shanghai. Förra måndagen hade mamman och pojken bråkat efter att skolan ringt och upplyst henne om att han inte gjort sin matteläxa, skriver Shanghai Daily. 

Pojken rymde hemifrån med bara motsvarande två kronor på fickan och var försvunnen i flera dagar. Övervakningsbilder visade hur pojken vandrade runt planlöst runt järnvägsstationen och gick in i en mataffär. 

– Vi trodde det kanske fanns andra platser han gillade att besöka, så vi frågade hans mamma. Hon gav oss namnet på åtta-nio andra platser, berättar polismannen Sun Miao för Shanghai Daily. 

En av de platserna var Ikeavaruhuset på Caoxi Road och när bilder från deras övervakningskameror studerades upptäcktes pojken.

Alla som har varit på ett Ikea vet att det är en labyrint. Efter att alla utgångar spärrats tog det polisen 40 minuter att hitta pojken vid en rulltrappa på bottenvåningen. 

Pappan berättar för Shanghai Daily att sonen drivit runt staden och levt på smakprover från mataffärer. När han hittades var han så undernärd att han fick behandlas med dropp. 

Enligt uppgifter till New York Daily News sov pojken i en av möbelvaruhusets utställningssängar. Mamman säger att det inte är första gången sonen rymmer, men att han aldrig varit borta så länge. 

Det skulle i så fall inte vara första gången en kinesisk besökare gör sig riktigt hemmastadd på Ikea. Ett antal videor och nyhetsrapporteringar har visat hur kineser tar tupplurar, umgås eller flyr hettan i det luftkonditionerade varuhuset.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro