ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pojke busringde fel kvinna – åtalas för ofredande

Johan Wikén · 28 Jan 2016
Uppdaterad 28 Jan 2016
Pojkens mamma tipsade sonen om ett offer för busringningen. Men det gick fel.

Pojkens mamma tipsade sonen om ett offer för busringningen. Men det gick fel. Foto: Arkivbild/TT


Den 15-åriga pojken hade tråkigt – och busringde till en kvinna. Men det var fel kvinna. Nu åtalas han för ofredande i Gävle tingsrätt.

klar

Artikellänk är kopierad

En söndag i oktober hade den 15-åriga pojken tråkigt. Hans mamma ska då ha föreslagit att han skulle busringa till en kvinnlig bekant – eftersom hennes son hade busringt till 15-åringens familj tidigare.

Pojken letade upp kvinnans nummer i telefonboken. Men det fanns flera personer med samma namn – och han valde fel person att ringa upp, enligt Gefle Dagblad.

LÄS MER: Här är Storken – Jakob, 20, lurade hela Sverige

15-åringen kom fram till en kvinna i 35-årsåldern och sa att han ringde från Socialstyrelsen. Han uppgav att hennes grannar hade klagat på höga ljud från lägenheten. Han lämnade en ledtråd i form av ett namn och telefonnummer till en man som var känd för den kvinna som han trodde att han ringde till.

Men kvinnan i 35-årsåldern fattade inte att det var en busringning. Hon har haft missbruksproblem och bor i en lägenhet från socialtjänsten, enligt åtalet. Därför blev hon rädd, arg och ledsen, rapporterar Gefle Dagblad.

Först senare på söndagen när hon kollade upp numret insåg hon att det var på låtsas. Men eftersom hon känt sig tvingad att lämna ut sitt privatliv anmälde hon pojken. Telefonsamtalet var inspelat och överlämnades till polis.

Åklagaren Elly Anne Öholm anser att händelsen ska bedömas som ofredande. Hon menar att det är ovanligt att en busringning leder till åtal.

– På rak arm kan jag inte erinra mig om att jag har varit med om det förut, säger åklagaren till Gefle Dagblad.

15-åringen har nekat till anklagelserna i polisförhör. På fredag inleds rättegången mot pojken i Gävle tingsrätt.

►LÄS MER: Här busringer Laila Bagge till Anders – mitt i intervjun

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro