ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pojke ljög om att han "kom till himlen – kristen bok indragen

· 22 Jan 2015
Uppdaterad 22 Jan 2015

Jag kom inte till himlen”. Det säger Alex Malarkey, 16, vars storsäljande bok sålt i över hundratusen exemplar. Nu drar Livets Ords Förlag in boken i Sverige.

klar

Artikellänk är kopierad

Livets Ord Förlag drar i den bästsäljande boken om pojken som "kom till himlen".
Livets Ord Förlag drar i den bästsäljande boken om pojken som "kom till himlen".Foto: TT / All Over Press

Pojken bakom den bästsäljande kristna boken ”The Boy Who Came Back From Heaven”, medger nu att han hittade på allihop.

– Jag dog inte. Jag kom inte till himlen. Jag sa att jag kom till himlen för att få uppmärksamhet, skriver Alex Malarkey i ett öppet brev.

I boken, som är skriven av hans pappa Kevin Malarkey, en kristen terapeut från Ohio, beskriver den då sexårige pojken hur han 2004 hamnade i koma efter en svår bilolycka.

Efter två månader vaknade han till slut upp och berättade att han åkt på en gudomlig resa tur-och-retur till himlen. Han ska ha haft konversationer med Jesus och mött djävulen, som vid ett tillfälle ska ha beskyllt honom för olyckan, skriver Huffington Post.

Men i tisdags tog han tillbaka allt han tidigare sagt.

– När jag påstod de saker jag gjorde hade jag aldrig läst Bibeln. Människor har profiterat på mina lögner, och fortsätter att göra det. De borde läsa Bibeln, vilket är tillräckligt. Bibeln är den enda källan till sanning. Allt skrivet av människan kan inte vara ofelbart, skriver han vidare i brevet.

Boken tillhör den populära och hårt kritiserade sub-genren av kristen litteratur som kallas ”heavenly tourism”.​ Det kristna bokförlaget Tyndale har meddelat att de nu drar in Malarkeys bok från försäljning. 

Livets Ords Förlag, som gett ut boken i Sverige, har efter meddelande från förlaget även tagit beslutet att dra tillbaka boken.

– Tyndale har med detta rekommenderat att även vi drar tillbaka boken från försäljning, vilket vi naturligtvis gör med omeddelbar verkan. Vi beklagar verkligen denna tråkiga historia, skriver förlagschef Simon Ahlstrand i mejl till Metro.

– Vår målsättning är dock att fortsätta att ge ut hoppingivande och bra kristen undervisning framåt och vi tillåter inte negativa exempel att stoppa det som är positivt.

Pojkens pappa och huvudförfattare till boken har ännu inte kommenterat sonens uttalande. Hans mor, Beth Malarkey, säger att pojken aldrig tjänat någonting på den och att det i själva verket är pappan som utnyttjat sin rörelsehindrade son, skriver DN.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro