ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pojke misstänkt för annan misshandel

TT · 30 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En av de tonårspojkar som är häktade misstänkta för dödsmisshandeln av en 16-årig pojke i Stockholm misstänktes redan i våras för en misshandel med järnrör, men polisen gjorde ingenting på fem månader.

Nu ska justitieombudsmannen (JO) granska polisens handläggning av fallet, skriver Stockholm City.Några pojkar var i påskas ensamma hemma hos en av dem när två andra pojkar trängde sig in i bostaden. När de objudna gästerna vägrade att gå blev det slagsmål. Till slut försvann inkräktarna men i stället för att avlägsna sig helt väntade de ut de andra pojkarna i lägenheten.När några av ungdomarna lämnade den blev de misshandlade med ett järnrör.Händelsen polisanmäldes av pappan till en av de drabbade pojkarna. Efter några dagar hade polisen klart för sig vilka de misstänkta pojkarna var, men det dröjde till september innan polisen kontaktade ett av offren och frågade om han ville att utredningen skulle fortsätta.En kort tid efteråt misshandlades 16-åringen till döds på Kungsholmen.– Jag blev bestört. Vad hade hänt om man ingripit tidigare? säger pappan till City. JO har begärt att polisen och åklagaren ska förklara sig senast den 5 november.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro