ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pojke tvångsomhändertas – föräldrarnas separation urartade

Evelina Olsson · 9 Apr 2014
Uppdaterad 9 Apr 2014

Föräldrarnas konflikter i samband med separationen har urartat till den grad att Förvaltningsrätten i Malmö nu beslutat om att deras son ska tvångsomhändertas. Det händer att barn far illa vid separationer och varje fall är unikt, men en sån här dom har jag inte haft tidigare”, säger Michael Ohlsson, domare i målet.

klar

Artikellänk är kopierad

”Barnen som har föräldrar i djupa konflikter, både vid skilsmässor och vårdnadstvister, är de som far mest illa”, säger Sofia Grönkvist, socionom och sakkunnig på Bris.
”Barnen som har föräldrar i djupa konflikter, både vid skilsmässor och vårdnadstvister, är de som far mest illa”, säger Sofia Grönkvist, socionom och sakkunnig på Bris.Foto: Julio C Saint' Just

Pojken, som är i tioårsåldern, har enligt domen redan tagit skada av den omsorgsbrist som han varit utsatt för i samband med föräldrarnas konflikter. Rätten anser att båda föräldrarna haft ett lika stort ansvar för den uppkomna situationen. 

Bris: ”Separationer ett av de vanligaste ämnena som barnen tar upp”

Separationer är ett av de vanligaste ämnena som barn tar upp när de kontaktar organisationen Barnens rätt i samhället (Bris).

– Barnen känner sig ensamma med sina tankar och känslor och har svårt att hantera föräldrarnas konflikter. En separation är ofta en kris för alla inblandade, även när föräldrarna är överens, säger Sofia Grönkvist, socionom och sakkunnig på Bris. 

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro