ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pojken berättar om skräckkvällen med mördaren

Gustaf Eriksson · 5 Nov 2013
Uppdaterad 5 Nov 2013
Pojken berättar om skräckkvällen med mördaren Mannen krossade rutorna till en villakällare, och ska ha tvingat pojkarna att följa med honom in.

Pojken berättar om skräckkvällen med mördaren Mannen krossade rutorna till en villakällare, och ska ha tvingat pojkarna att följa med honom in. Foto: TT Bild


De kidnappades vid en busstation. Sedan höll mannen de två tonårspojkarna i sitt våld i flera timmar. Pojken som överlevde har berättat för polisen om mardrömskvällen med den misstänkte dubbelmördaren i Ljungsbro. – Jag känner att jag måste döda någon av er, ska mannen ha sagt, enligt Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT Bild
Ett stort område i Ljungsbro spärrades av på lördagen.
Ett stort område i Ljungsbro spärrades av på lördagen.Foto: TT Bild
Ljungsbro är ett samhälle i chock efter det brutala dubbelmordet.
Ljungsbro är ett samhälle i chock efter det brutala dubbelmordet.Foto: TT Bild
Foto: TT Bild
På måndagen häktades 33-åringen av tingsrätten. Han är på sannolika skäl misstänkt för morden.
På måndagen häktades 33-åringen av tingsrätten. Han är på sannolika skäl misstänkt för morden.Foto: TT Bild

Klockan två på lördagsnatten kom larmet. Tillsammans med två pojkar hade en 33-årig man brutit sig in i en villakällare i Ljungsbro norr om Linköping.

Kvällen slutade i en oerhörd tragedi. En av pojkarna och en kvinna som försökte rädda honom slogs ihjäl med ett hjärnrör. 

Nu har pojken som överlevde berättat om skräcknatten för polisen, rapporterar Aftonbladet.  De två kompisarna, 14 och 15 år gamla, satt och hängde på en busshållplats i Ljungsbro. Plötsligt dök en stressad man upp. Han ska ha berättat att han var efterlyst och att han ville umgås med pojkarna innan han var tvungen att lämna samhället.

Mannen gick iväg från busshållplatsen tillsammans med pojkarna. Enligt Aftonbladet ska 14-åringen flera gånger sagt att han var tvungen att gå hem. Mannen, som var aggressiv, ska bara ha skrattat åt det. – Jag känner att jag måste döda någon av er, ska mannen ha sagt till tonåringarna. Den mördade 15-åringen ska ha varit mycket tyst under kvällen.

När de kom fram till huset ska mannen ha hotat att döda båda pojkarna om de inte följde med honom. Aftonbladet rapporterar att han tejpade pojkarnas händer och ansikten innan han krossade källarens fönster och tog med sig dem in. Han ska även ha trätt pojkarnas mössor över deras ansikten.

I huset uppstod bråk. Familjen som bor där uppges ha lyckats frita 14-åringen, men mannen tog med sig den skräckslagne 15-åringen ut på gatan. Kvällen slutade med att han, och en kvinna som försökte rädda honom, mördades brutalt. 

Den misstänkte mannen häktades på måndagen på sannolika skäl misstänkt för de två morden. Han är nekar till brott.– Jag är ingen mördare, ska han ha sagt till polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro