ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pojkes kärleksbrev satte skogen i brand

Daniel Olsson · 6 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Barnens zoo fick stängas och 2 000 kvadratmeter träd och buskar brann ner vid eldsvådan i Slottsskogen i juni. Nu har en 16-åring åtalats för att ha orsakat branden. Pojken har berättat för polisen att han var ute med sin skolklass i Slottsskogen när han fick för sig att bränna upp ett brev som han fått från en flicka.

I brevet förklarade flickan att hans känslor för henne inte var besvarade. Pojken berättar att han blev ledsen, upprörd, besviken och arg när han tänkte på brevet och ville ”få bort det”, ”utplåna det”.

Han hittade en tändare i fickan och tände eld på brevet. Men elden blev för het för hans fingrar så han tappade det i det torra gräset. Elden spred sig i terrängen trots att pojken försökte stampa på gräset för att kväva den.

Sex brandmän bekämpade branden, som pågick i svår terräng under rådande eldningsförbud. Pojken, som är mycket ångerfull över det inträffade, har nu åtalats vid Göteborgs tingsrätt för allmänfarlig vårdslöshet.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro