ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pojkgäng misstänks för gängvåldtäkt

Daniel Olsson · 4 Okt 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

VÅLDTÄKT. En flicka har anmält att hon utsatts för en gruppvåldtäkt av flera unga pojkar i Frölunda den 17 september. Flickan anmälde händelsen förra tisdagen och två pojkar, som ännu inte uppnått straffmyndighetsåldern på 15 år, kunde tas in för förhör redan dagen därpå.

I torsdags anhölls en tredje misstänkt, en tidigare ostraffad pojke från de västra förorterna som fyllde 15 tidigare i år. Misstanken är ”grov våldtäkt tillsammans och i samförstånd med andra icke straffmyndiga personer”. 15-åringen erkänner och omhändertogs i går morse av de sociala myndigheterna enligt lagen om vård av unga. – Han erkänner brott så som åklagaren har lagt fram det, säger 15-åringens advokat Jan Ahlström.

Enligt honom är 15-åringen flyktigt bekant med flickan som ska vara i samma ålder som de tre misstänkta pojkarna. Samtidigt utreder socialtjänsten de båda minderåriga pojkarna enligt lagen om unga lagöverträdare, LUL.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro