ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pojkvännen slog sönder alla fönster – här är fem katastrofala nyårsaftnar

Evelina Pålsson · 29 Dec 2015
Uppdaterad 31 Dec 2015
Efter en hel dags pepp blev det en riktig flopp när Sandra Östmans son skulle få se fyrverkerier för första gången.

Efter en hel dags pepp blev det en riktig flopp när Sandra Östmans son skulle få se fyrverkerier för första gången. Foto: imago Susanne Hübner/Privat


Från besvikelser, till strömavbrott och fylleslag. Ja ibland går nyårsfirandet inte riktigt som planerat. Här delar Metros läsare med sig av sina värsta nyårsminnen från tidigare år.

klar

Artikellänk är kopierad

Med alla förväntingar är det kanske inte konstigt att nyår ibland blir en flopp. Genom olika facebookgrupper kom Metro i kontakt med fem läsare som här delar med sig av sina värsta nyårsminnen.

För en kvinna i 25-årsåldern som vill vara anonym blev nyårsfirandet en pina när hon och hennes kompisar åkte till en gemensam väns landställe.

Allt verkade lovande då det var ett stort hus med bastu. Men värdinnan hade även bjudit ett gäng andra vänner och stämningen blev stel då de kompisgängen inte klickade.

Men så hörde kvinnan att någon ville basta och hon såg sin chans att lätta upp stämningen. Hon startade bastun och då gick strömmen då elen i köket och bastun inte kunde vara igång samtidigt.

– Värdinnan fick en panikattack, jag skämdes extremt mycket och alla tjejkompisar gick emot mig.

► LÄS MER: Här är svenskarnas värsta arbetsintervjuer​

I en förort till Stockholm gick nyårsfirandet bokstavligt i kras.

– Mitt värsta nyår är lätt att komma ihåg, det var för 20 år sedan, berättar kvinnan som nu är i 40-årsåldern.

Hon firade hemma hos sin dåvarande pojkvän, han hade druckit för mycket och slog sönder alla fönster i lägenheten.

– Jag ringde polisen men när de kom hade pojkvännen redan däckat, säger hon.

Eftersom ingen person kommit till skada sa polisen att de inte kunde göra något men att någon borde stanna och ta hand om killen.

– Så där satt jag utan fönsterrutor i minus 15 på tolvslaget med en utslagen pojkvän.

► LÄS MER: Råkade lägga till alla mina ex – svenskarnas värsta Facebook-tabbar

Petra Hurtig från Göteborg minns en nyårsafton som slutade i ett riktigt fylleslag. Det var 80-tal och hennes föräldrar var bortresta och hon passade på att bjuda över ett gäng kompisar.

– Vi åt och drack som man gör på nyår. Några blev tyvärr för fulla, någon spydde, någon somnade i mina föräldrars säng. Bara det var skräcken, säger Petra.

Vid tolvslaget gick Petra och hennes vänner ut för att kolla på fyrverkerierna. De stod på entrétrappan och lämnade ytterdörren öppen.

– Helt plötsligt kommer en raketpjäs mot oss. Vi slänger oss ner på marken och raketpjäsen slår i dörrkarmen och exploderar.

En kvinna från Stockholm berättar om hur hon och hennes mamma fick spendera nyårsafton med att skrapa ketchup från tak, väggar och golv. Kvinnan var då gift och tjafsade med sin make.

– Han åkte själv i väg och festade men innan han drog sprutade han ner halva köket med ketchup i ren ilska, berättar hon.

► LÄS MER: Läsarnas värsta hyresvärdar: Du får rummet om vi har sex

För många är fyrverkerierna är pricken över i:et på nyårsafton så även för Sandra Östman från Upplands Väsby. Förra året ville hon ge sin nu treårige son en fin upplevelse och hon tog med honom hem till sina svärföräldrar. De hade en fantastisk kväll och sonen höll sig vaken enda fram till tolvslaget då han för första gången skulle få se fyrverkerierna.

– Vi hade förberett honom på vad som skulle komma med massor av youtubevideos på fyrverkerier. Han var fylld av förväntan och vi tog med bubblet ut och hämtade alla raketer vi köpt, berättar Sandra.

Hennes make och svärfar radade upp alla raketer för att tända på när de upptäcker att det inte finns någon stubin.

Det visade sig att familjen hade fått ett skyltex.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro