ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Pokerspelare tvingade unga köpa dyr elektronik

Fredrik Beckman · 18 Okt 2012
Uppdaterad 17 Okt 2012
Den 24-åriga pokerspelaren ska ha tvingat ungdomar i Nordstan att köpa  datorer och mobiler åt honom för tiotusentals kronor. 

Den 24-åriga pokerspelaren ska ha tvingat ungdomar i Nordstan att köpa  datorer och mobiler åt honom för tiotusentals kronor.  Foto: Christina Blom


En miss­lyckad nätpokerspelare haffade flera okända i Nordstan och tvingade dem att köpa dyr elektronik åt honom – nu åtalas mannen. Han är också misstänkt för att ha utpressat kända pokerspelare på 100 000-tals kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Åklagare Stina Lundqvist menar att den 24-årige pokerspelaren från Malmö åkte till Göteborg för att utpressa minst två kända pokerproffs. I Göteborg, ska även helt okända unga killar och tjejer råkat ut för mannen. 

En av dem är Therese (fingerat namn), som Metro tidigare skrivit om. Hon mötte mannen i Nordstan och tvingades i flera timmar att åka runt i bil med honom och en annan man och skriva på avtal hos olika företag för att på så sätt få ut datorer och telefoner för 10 000-tals kronor. Om inte, skulle familjerna skadas.

Ytterligare en kille och en tjej ska ha drabbats på liknande sätt. I går åtalades 24-åringen för att ha utpressat de tre.

– Han ger sig på folk i 20-årsåldern. Snackar och är manipulativ. Till slut har han blivit hotfull. De har inte vågat annat än att göra som han säger, säger Stina Lundqvist.

Anledningen till att han var i Göteborg, menar Lundqvist, var för att utpressa pokerspelare på pengar. 

– Han har snokat upp dem för att han tror att de har mycket pengar. Måls-ägarna är seriösa pokerspelare, den misstänkte är snarare ganska misslyckad, säger Stina Lundqvist.

Totalt ska 24-åringen ha, under vapenhot, lyckats tvinga av den ene pokerspelaren 45 000 kronor och 2 500 dollar. Den andre pokerspelaren ska ha blivit rånad på 224 000 kronor av 24-åringen. 24-åringen nekar till brott i alla brottsanklagelser.

Therese vill inte möta mannen i rätten

Therese är lättat över att det nu ska bli rättegång.

– Det känns jävligt skönt och bra, säger hon till Metro.

Hon kommer inte själv att vara med på rättegången, hennes pappa ska vara ombud. Händelsen m ed 24-åringen, där hon i timmar ska ha tvingats åka runt i Göteborg och teckna olika abonnemang, är för hemsk.

– Det känns skönt att inte behöva sitta och titta på honom.

De flesta av skulderna, som uppgick till 65 000 kronor, till följd av utpressningen hoppas hon kunna lösa om 24-åringen blir fälld.

– Vi kräver på skadestånd för att kunna betala av skulderna. Jag vill bli av med dem en gång för alla. Nu betalar jag för något varje månad som jag inte äger.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro