ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polarna slår ett derbyslag

Metro Malmö · 3 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Polarna slår ett derbyslag "Han har bra huvudspel, är rätt snabb och har ett bra skott. Hans speluppfattning är också bra. Nackdelen är att han är lätt att få tjurig, smäller man på lite får han lätt ett gult kort senare i matchen." Det börjar redan på första hålet. Andreas Dahls boll hoppar ur banan. Domaren Andreas C från Malmö Bangolfklubb förklarar att Andreas får placera tillbaka bollen ­ utan plikt! ­Va, är du från Helsingborg. Det hör man ju vem du sympatiserar med, skriker Jon Jönsson. Naturligtvis med glimten i ögat. Derbyduellen i bangolf mellan barndomskompisarna MFF:s mittback Jon Jönsson och HIF:s mittfältare Andreas Dahl är kanske inte på blodigt allvar. Men nog så nära. Andreas fick välja utmaning och det blev bangolf. ­Jag tar minigolf, det vinner jag i. Jon kan inte svinga en klubba, säger Andreas. ­Då har jag det att skylla på om jag skulle förlora, replikerar Jon. Men för kompisarna finns det kanske viss prestige. De har ju följts åt länge. t De spelade tillsammans från pojklagen i IFK Hässleholm. t Båda debuterade i a-laget ungefär samtidigt. t Båda blev uttagna i Skånelaget och har spelat i pojk-, junior- och U21-landslagen. t Båda blev proffs som 16-åringar ­ Andreas i Coventry, Jon i Tottenham. t Och båda kom hem från proffslivet snabbt. Så frågan är naturlig: Är det viktigt att vinna?

­Det är suveränt viktigt, svarar Jon bestämt. ­Ah, det är bara en kul grej, svarar Andreas och ger därmed undermedvetet Jon ett litet psykologiskt övertag. Duellen är på banan ute vid Bulltofta. Förutsättningarna är de allra bästa, med varmt väder och en bana med dammar, små vattenkällor och planteringar. ­Det är inga "himmaregler" eller Lommaregler, som vi säger, som gäller. Sju slag är max. Och när ni puttar får ni stå på banan, säger domaren Andreas C. Jon är en gentleman ut i fingerspetsarna ­ eller är det taktik? ­ och låter Andreas börja. ­Yngst börjar, säger Jon. Det gäller bäst av tre hål och det första kallas "Fisken" ­ ett långt hål med otäcka spetsar som ska hindra bollen för att nå hål och en ohygglig lutning. Andreas tar i, bollen går förbi alla spetsar, men studsar ut. ­Återplacera utan plikt, säger Andreas. Andreas puttar och får två slag, Jon verkar lite ur balans. Åtminstone de första slagen, det fjärde är klockrent och det ger Jon nytt mod. Nästa hål är "Doseringen". Andreas träffar bara bjälkarna mellan hålen och får en femma. Jon ser sin chans, och kommer i på två. ­Viktigt, säger Jon. Ett slags ledning inför sista hålet ­ den fruktade "Vaggan". Andreas slår och slår, men bollen kommer bara tillbaka. ­Ah, vad är det för banor, suckar Andreas efter att ha gått i på fem. Jon garvar och ser sin chans. En femma räcker för seger. En miss, men andra slaget stannar uppe på vaggan , trillar ner och sedan är det bara att putta i för tre. Jon visar att gammal är äldst och avgår med en snygg seger. 12 slag för Andreas, 9 för Jon. ­ Det här är redan glömt, försäkrar Andreas. ­Det här var en tung seger, en klar fördel inför derbyt, skrattar Jon.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Malmö
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro