ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polis anklagas – ska ha hetsat fans under derby

John Lindblom · 17 Aug 2011
Uppdaterad 17 Aug 2011
Derbymatchen mellan AIK och Djurgården i vintras hårdbevakades av polis. Nu anklagas en av dem för att ha hetsat fans.

Derbymatchen mellan AIK och Djurgården i vintras hårdbevakades av polis. Nu anklagas en av dem för att ha hetsat fans.


Ska ha bidragit till tumultet under hockeyderbyt i Globen i vintras. Misstänks för att ha ofredat en kvinnlig matchvärd. Nu utreds polisen för tjänstefel.

klar

Artikellänk är kopierad

En stockholmspolis anklagas för att hetsa supportrar i samband med högrisk- evenemang. Bland annat skall polisen ha bidragit till kaoset i samband med skandalmatchen mellan AIK och Djurgården i vintras. Kritik från poliskollegor, åskådare samt en matchvärd har nu lett till både ändrade arbetsuppgifter och polisutredningar om tjänstefel och ofredande. – Han tjänstgör sedan en tid tillbaka inte vid högrisk­evenemang, meddelar Lars Thurfjell, enhetschef vid Stockholmspolisen. Stockholmspolisen utreddes för knappt ett år sedan för tjänstefel sedan bland annat kollegor ansett att polismannen uppträtt för hetsigt mot flera åskådare. Men då kollegorna i förhör inte ville stå för samma uppgifter lades ärendet ned. Och under det tumultartade ishockeyderbyt i vintras mellan AIK och Djurgården anklagade en kvinnlig matchvärd polismannen för samma uppviglande sätt och utreds nu av åklagare. – Polismannen är i första hand misstänkt för ofredande mot den kvinnligamatchvärd som kritiserat hans tjänstgöring. Vad gäller polismannens arbetsmetoder saknas i nuläget tillräckliga bevis för att gå vidare, säger polisåklagare Håkan Rosvall. Enligt Lars Thurfjell har den anklagade polismannen fått ändrade arbetsuppgifter både  på grund av kritiken av tjänsteutövningen samt utredningen om ofredande.  Polismannen skall på något sätt ha använt sin batong mot kvinnliga matchvärden på ett kränkande sätt. Polismannen nekar till samtliga anklagelser.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro