ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polis åtalas – kollade upp sambo i brottsregistret

John Lindblom · 13 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Stockholmspolisen tidigare dömd för misshandel

klar

Artikellänk är kopierad

En redan brottsbelastad polisman i Stockholm har åtalats för dataintrång efter otillåtna slagningar i belastningsregistret, på bland andra sin sambo.Polismannen är tidigare dömd för misshandel, förolämpning och egenmäktigt förfarande och står även under åtal för ännu en misshandel i tjänsten. Tingsrätten har även friat honom för åtal om sexuellt ofredande och barnpornografibrott.

Totalt har polismannen dragit på sig sju brottsåtal sedan år 2002. Den senaste stämningen gäller dataslagningar på en man i 20-årsåldern samt polismannens sambo, som han ­miss­tänkte för att ha kopplingar till ­mc-gäng.

Polismannen har därmed rättegång att vänta för både dataintrång och den misshandel i tjänsten som ännu inte prövats i ­tings­rätten. Sedan en tid tillbaka har polismannen en inre tjänst. Om han fälls för ännu en misshandel riskerar han att sparkas från Stockholmspolisen.

Han har också förekommit i en arbetsrättslig utredning (friad på grund av preskriptionstid) sedan han spelat in privata porrfilmer där han själv medverkade i polisuniform, ­filmer som han förvarade i sitt arbetsskåp på ­polis­stationen.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro