ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Polis fastnade i sirensladden vid biljakt

Ellen Wennerström · 9 Sep 2013
Uppdaterad 9 Sep 2013

Sladden till en lös siren som används på civilbilar hindrade polis att komma ur bilen. – Det vore jättebra om vi kunde få sladdlösa sirener till bilarna, säger polismannen till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Hasse Holmberg/Scanpix

Polismannen och hans kollega fick den 20 augusti ett larm om en misstänkt båttjuv i Gustavsberg ute på Värmdö utanför Stockholm. Polismannen som satt i passagerarsätet vevade ner rutan, fäste det lösa sirenljust på taket och vevade upp rutan igen.

När den misstänkta bilen stannade skulle polismannen och hans kollega snabbt ta sig ur bilen för att förhindra båttjuven att smita. Men dörren gick inte att öppna för att sirensladden spände fast dörren. Det tog honom ett par extra sekunder att veva ner rutan, ta bort sirenen och sedan kliva ur bilen.

– Det var tur att det bara fanns en person i bilen men det hade lika gärna kunnat vara en hotfull situation där det krävdes att man snabbt skulle ut. Vid sådana tillfällen tror inte jag man är så pass kylig att man hinner plocka in blåljuset innan, säger han.

Polismannen föreslår att man införskaffar sladdlösa sirener till civilbilarna. 

– Ja, det vore väl jättebra. Tänk om min kollega hade blivit övermannad bara för att jag inte kunde ta mig ur bilen tillräckligt fort.

klar

Artikellänk är kopierad

Ellen Wennerström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro